Migratie Windows server naar Hybrid Cloud

Statement Communicatie en Advies bureau is recentelijk overgestapt van een in-house Small Business Server 2003 installatie naar een zogenaamde Hybrid Cloud oplossing. In dit project is de e-mail functionaliteit van de Windows server overgebracht naar Office 365 van Microsoft en is de belangrijke bedrijfsdata lokaal op een QNAP Network Attachted Storage (NAS) geplaatst. De eerste stap was het overzetten van de bedrijfsdata naar de QNAP NAS, waar de data gespiegeld op twee schijven redundant opgeslagen is. als extra service heeft Remoras een back-up procedure aangemaakt waarmee deze bedrijfsdata ook extern op een Remoras NAS wordt opgeslagen. Vervolgens zijn enkele verouderde bedrijfsapplicaties vervangen door online web versies waardoor de Windows server alleen nog dienst deed als e-mail server. De laatste stap was dan ook het migreren van de bestaande e-mail, agenda’s en taken naar de Cloud, in dit geval Microsoft Office 365.
Daarvoor is door Remoras in de Office 365 portal voor Statement een Office omgeving ingericht voor alle gebruikers. Daarna is bij de huidige internet provider de DNS aangepast zodat alle e-mail voor Statement via Office 365 loopt.
Als laatste stap is vervolgens alle bestaande data (e-mail e.d.) geïmporteerd in de nieuwe omgeving. Vervolgens kon de sterk verouderde server worden uitgezet en afgevoerd.

Naast een flinke kostenbesparing op nieuwe investeringen heeft Statement nu ook het voordeel van de nieuwste software en een vrijwel storingsloze office omgeving.

qnapoffice365-1

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.